Open Call: NWA Innovatieve projecten in routes

Binnen deze call for proposals kunnen door het route management geselecteerde aanvragers binnen elke NWA-route subsidie aanvragen voor maximaal 3 innovatieve projecten. Deze projecten richten zich op een vernieuwend idee, bevordering van benutting van bestaande kennis of synthese van bestaande kennis.

Waarvoor

Binnen deze Call for proposals kunnen aanvragers namens de NWA-routes subsidie aanvragen voor innovatieve projecten, welke dienen bij te dragen aan de inhoudelijke vernieuwing van de desbetreffende NWA-route. De aanvragen tot stand gekomen in samenwerking met één of meer maatschappelijke organisaties, dienen zich te richten op:

  • een vernieuwend idee; 
  • bevordering van benutting van bestaande kennis;
  • of synthese van bestaande kennis om witte vlekken in de kennisagenda, ambities en gamechangers van de route te identificeren;
  • of een combinatie van deze elementen.

In de projecten worden nieuwe en onverwachte verbindingen gelegd over de algehele kennisketen met maatschappelijke organisaties. De projecten dragen bij aan het vergroten van de maatschappelijke en wetenschappelijke impact van de route en de activiteiten die vanuit de route ondernomen worden. Passendheid binnen het NWA-programma en betrokkenheid van de brede samenleving waaronder burgers binnen de projecten is van belang.

Voor wie

Een aanvraag kan alleen worden ingediend door aanvragers die geselecteerd zijn door het route netwerk. Een verklaring van het route boegbeeld of trekker dient hierbij te worden ingediend als verplichte bijlage. Per route mogen minimaal 2 en maximaal 3 aanvragen worden ingediend in deze ronde.

Wat aanvragen

Voor een aanvraag in deze Call for proposals kan in totaal minimaal € 50.000 en maximaal € 150.000 worden aangevraagd. Het totaal aan te vragen bedrag per aanvraag dient op voorhand afgestemd te worden met de NWA-route waar uw aanvraag aan verbonden is. Per route is er een maximaal budget van € 300.000 voor de selectie van projecten. De maximale looptijd van het voorgestelde project is 24 maanden.
 

Wanneer

  • De deadline voor het indienen van aanvragen is donderdag 12 september 2024, voor 14:00:00 CEST.

Let op: Bij iedere route dient afzonderlijk informatie te worden ingewonnen over de selectieprocedure om een aanbevelingsbrief te krijgen. Dat voorportaal kent veelal een eerdere deadline dan 12 september (veelal in juni). 

Voor meer informatie over deze call zoals de criteria of procedure, klik op onderstaande button.

Ga naar de call

Bron: NWO

Open Call: NWA Innovatieve projecten in routes

‹ News overview