Mini symposium ‘Toekomst van materialen voor biomedische toepassingen’

Mini symposium ‘Toekomst van materialen voor biomedische toepassingen’

 

Samen met Health ValleyHigh Tech NLSBMC organiseert lifeteczone op 15 mei deze inhoudelijke middag met diverse sprekers bij  Ceratec Technical Ceramics in Geldermalsen met natuurlijk een rondleiding door hun werkplaats waar je diverse medische toepassingen van technisch keramiek zal zien.

Programma

14.00 Ontvangst
14.30 Welkom door Ria Hein, voorzitter LifetecZONe
14.40 Wat is er al technisch mogelijk om aan keramiek te gebruiken in het menselijk lichaam?

Tim van Kampen, CTO Ceratec

Omdat Keramische materialen bio compatible zijn, wordt het al decennialang in het menselijk lichaam voor diverse medische toepassingen gebruikt. Door de komst van nieuwe keramische materialen en maaktechnologie groeien de toepassingen, zoals bijvoorbeeld bot vervanging, instrumenten die tijdens een operatie worden gebruikt (CT-scan compatible). Keramiek kan ook geprint worden voor een patiënt specifiek ontwerp.

Tim laat voorbeelden zien van wat er technisch inmiddels mogelijk is wat gebruikt kan worden in het menselijk lichaam en wat er in de nabije toekomst aankomt en wat er al is in de rest van de wereld.

15.00 Het vormen van keramische microstructuren met PDMS-replicatie

Paul Peeters, Consultant Development and Engineering LouwersHanique 

LouwersHanique heeft een technologie ontwikkeld met een glazen moedermal die zeer nauwkeurig te repliceren is in PDMS materiaal, waarna het mogelijk is om het PDMS te gebruiken als mal voor het gieten van keramische microproducten. PDMS-replicaten zijn geschikt voor microfluïdische systemen en voor het maken van microprecisie keramische componenten zoals MEMS, medische patches, of elektronica.

15.30 PAUZE
15.50 Ups and downs van het op de markt brengen van een nieuw type implantaat

Peter Leerkamp, Founder van 2move-implants

Peter heeft toegezegd te vertellen over zijn ondernemerservaringen als start up met het op de markt brengen van een nieuw soort implantaat, die sterk lijkt op onze botstructuur. Het voordeel is dat het bot en het implantaat met elkaar verbonden zijn, waardoor een natuurlijkere en stabielere fixatie ontstaat die een leven lang meegaat

16.05 Spreker – to be announced
16.20 Rondleiding

Een kijkje op de werkvloer. Ceratec Technical Ceramics is als pionier 40 jaar geleden begonnen met ontwikkelen, ontwerpen en het maken van onderdelen en subassemblages van technische keramiek.  Vorig jaar is de nieuwe vestiging in Geldermalsen feestelijk geopend.

17.30 Borrel met een hapje

Aanmelden is verplicht via onderstaand aanmeldformulier.

Maximaal 50 gasten kunnen deelnemen. Je ontvangt een week voor aanvang bericht of je aanmelding wordt gehonoreerd.

Aanmeldformulier

Bron: Lifeteczone

‹ Events overview