Een kijkje achter de schermen bij de toekenningspartijen

De Nederlandse LSH-sector blinkt uit door de intensieve samenwerking met internationale topwetenschappers en de dynamische band tussen het bedrijfsleven en de academische wereld. Om op dit succes voort te bouwen, financiert Health~Holland met de PPS-regeling (publiek-private samenwerkingen) innovatief onderzoek en ontwikkeling binnen publiek-private samenwerkingen, waarin bedrijven, onderzoeksorganisaties en aanvullende partners zoals gezondheidsfondsen en burgerinitiatieven samenwerken. Maar hoe werkt dit in de praktijk? En hoe dragen deze partijen met hun onderzoek bij aan de gezondheid en zorg van iedereen in Nederland en aan een gezonde economie?

Om dit inzichtelijk te maken, creëerden wij een video met de toekenningspartijen. Dit zijn partijen die de PPS-toeslag de afgelopen jaren in eigen beheer hebben ingezet. In deze video komen vertegenwoordigers van de NFU, Philips, het Erasmus MC, het Amsterdam UMC (locatie VUmc) en ADx NeuroSciences aan het woord. Zij delen hun ervaringen met de PPS-toeslag, bespreken de behaalde doelen dankzij deze regeling en blikken vooruit op de toekomst.

“Zonder de toekenningspartijen, en met name het mkb, hadden we de PPS-toeslag nooit zo goed kunnen inzetten. En zeker niet met deze geweldige maatschappelijke en economische impact” - Nico van Meeteren, Algemeen Directeur Topsector LSH

Een van de besproken projecten is ABOARD, waarin VUmc en het bedrijf ADx NeuroSciences samenwerken aan gepersonaliseerde diagnostiek, predictie en preventie van Alzheimer. Daarnaast wordt de samenwerking tussen het Erasmus MC en Philips belicht, waarbij een scan wordt gebruikt om de efficiëntie van beroertebehandelingen te bepalen.

Zonder de toekenningspartijen hadden wij de PPS-toeslag de afgelopen jaren niet zo efficiënt kunnen inzetten en deze geweldige maatschappelijke en economische impact kunnen realiseren. Wij kijken uit naar toekomstige samenwerkingen met partners om PPS-middelen samen in te zetten, onder andere middels de PPS-programma-oproep.

Bekijk de video!

 

Aanvragen indienen voor PPS-programma’s geopend!

Wilt u ook bijdragen aan de ontwikkeling van duurzame innovatieve producten en diensten binnen de LSH-sector? Dat kan middels de nieuwe PPS-regeling. Onder deze nieuwe PPS-innovatieregeling is er sprake van de PPS-subsidie, welke vanaf 2025 ingezet mag worden in PPS-Programma's. Hiervoor is er ± €40 mln. PPS-subsidie beschikbaar. Met de PPS-Programma oproep worden partijen gestimuleerd om gezamenlijk programma’s op te zetten, waarin, in eigen beheer, PPS-projecten worden geselecteerd en uitgevoerd met als doel om duurzame innovatieve producten en diensten binnen de LSH-sector te ontwikkelen die bijdragen aan de economische groei van Nederland. Interesse hierin? Bekijk onze website en kom erachter hoe u hier gebruik van kunt maken.

“De nieuwe PPS-Programma oproep biedt mooie kansen voor de toekenningspartijen, maar juist ook voor nieuwe partners. Hiermee bouwen we aan een sterker, veerkrachtiger ecosysteem voor de toekomst van de Nederlandse gezondheidszorg” - Anneli Kemper, Innovation Coordinator, Health~Holland

Kernvoorwaarden

◆ Minimaal twee onafhankelijke Nederlandse entiteiten organiseren het programma.
◆ Programmabudget tussen €500k en €5 mln. PPS-subsidie per programmajaar voor één tot drie opeenvolgende jaren.
◆ Projecten moeten voldoen aan de PPS-voorwaarden van Health~Holland.

Programma-aanvragen worden beoordeeld op: relevantie, impact, kwaliteit samenwerking en werkwijze. Deadline indienen: 1 november 2024, CET 17:00. Lees alle voorwaarden hier.

 

Een kijkje achter de schermen bij de toekenningspartijen

‹ News overview