KIC Call Vraaggedreven Onderzoek door Consortia - S

Cybersecurity, klimaat, circulaire economie, woningtekort, vergrijzing of gezondheid en zorg: onze samenleving staat voor enorme uitdagingen die vragen om meer kennis en baanbrekende innovaties. In deze Call for proposals kan financiering voor impact-gedreven collaboratief onderzoek worden aangevraagd. Deze call biedt specifiek ruimte voor pps-consortia met een beperkte omvang die op termijn wensen door te groeien tot een duurzame publiek-private samenwerking.

De deadline voor het indienen van aanvragen is dinsdag 5 november 2024, voor 14:00:00 CET.

 

Waarvoor

Het doel van het programma is om impact te realiseren voor de economie, mens en samenleving in het licht van de maatschappelijke uitdagingen, zoals gedefinieerd in het missiegedreven innovatiebeleid. Het onderzoek moet altijd aansluiten bij één of meerdere KIA's van het Missiegedreven Innovatie beleid (MIB). 

Vraaggedreven Onderzoek door Consortia - S is dé ontwikkelplek voor consortia van kennisinstellingen en private partijen, waaronder altijd minimaal één bedrijf, die een gedeelde kennis- en/of ontwikkelvraag gezamenlijk willen omzetten in een coherent impactgedreven onderzoeksvoorstel. De resultaten dragen bij aan het creëren van economische kansen, brede welvaart en maatschappelijke impact. Het gezamenlijk ontwerpen van het voorstel (co-design) en gezamenlijke uitvoering van het project (co-creatie) zijn van cruciaal belang om succesvolle onderzoeksprojecten te realiseren.

Voor wie

De aanvraag wordt ingediend door een hoofdaanvrager en één of meer medeaanvragers van minimaal twee kennisinstellingen. Hoogleraren, universitair (hoofd)docenten, lectoren en andere onderzoekers met een vergelijkbare functie mogen als hoofd- of medeaanvrager optreden als zij in vaste dienst zijn (en derhalve een bezoldigd dienstverband voor onbepaalde tijd hebben) of een tenure track overeenkomst hebben. Een aanvraag wordt opgesteld door een consortium, waarin naast de aanvragers ook altijd een of meer co-financiers, waaronder minimaal één bedrijf, en één of meerdere samenwerkingspartners onderdeel zijn. Details over wie mag aanvragen zijn omschreven in hoofdstuk 3.1 van de call tekst. 

Wat aanvragen

Voor deze call for proposals is in totaal 7,5 miljoen euro beschikbaar aan NWO-bijdrage. Voor een aanvraag in deze Call for proposals kan minimaal € 250.000 en maximaal € 750.000 worden aangevraagd aan NWO-financiering. Daarmee financiert NWO maximaal 50% van de totale projectomvang; de rest van het projectbudget wordt ingebracht via de verplichte cofinanciering.  NWO financiert nooit minder dan 50% van de totale projectomvang.
De looptijd van het voorgestelde project is minimaal 2 jaar en maximaal 6 jaar. 

Voor meer informatie over de criteria en de procedure, klik hier.

Bron: NWO

verschillende handen op elkaar

‹ News overview