Aanmeldingen ‘Venture Academy’ geopend

Binnen een periode van 4 maanden werken startups die deelnemen aan de Venture Academy aan het valideren van hun business case, opbouwen van een gezond team en ophalen van financiering. Hierin worden zij ondersteund door ervaren trainers, mentoren en coaches. Het programma is een initiatief van PLNT Leiden en het eveneens Leidse unlock_, beide broedplaatsen voor beginnende ondernemingen. Startups kunnen zich tot uiterlijk 29 juli inschrijven.

Alles wat een startup nodig heeft om vliegend uit de startblokken te komen, komt langs in de Venture Academy. Bovendien ontvangen de bedrijven coaching en mentoring door sectorspecialisten die ze gedurende het programma ondersteunen. Na voltooiing van het volledig gesubsidieerde programma, zijn de jonge bedrijven klaar om hun eerste financieringsronde op te halen.

Special Track

Bedrijven die zich richten op het vakgebied van de Life Sciences and Health, nemen deel aan de ‘Special Track’. Hier begeleidt unlock_, partner van PLNT, de startups. unlock_ dient ook als een broedplaats voor start-ups, maar is specifiek gespecialiseerd in de Life Sciences and Health sector. Deze sector vereist meer diepgaande kennis over technische en juridische zaken zoals het aanvragen van patent.

Inschrijving

Startende bedrijven kunnen zich direct via deze link inschrijven voor een intakegesprek. Na dit kennismakingsgesprek is er de mogelijkheid om te solliciteren voor een plek in de Venture Academy. De deadline voor de inschrijving is vrijdag 29 juli 2022. De kick-off van het programma vindt plaats op vrijdag 9 september. Voor meer informatie is de volledige brochure beschikbaar.

Bron: Unlock_(English)

bijeenkomst

‹ News overview