Life Sciences & Health missie naar China

25 - 29 oktober, Beijing, Shanghai en mogelijk een derde stad

Life Sciences & Health missie naar China o.l.v. Martin van Rijn, Staatsecretaris van Volksgezondheid, Welzijn & Sport. Parallel aan het Staatsbezoek van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima aan China (onder voorbehoud)

Van 25 t/m 29 oktober 2015 organiseert de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, het ministerie van Buitenlandse Zaken, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport en het postennetwerk in China i.s.m. de Task Force Health Care een Healthcare missie naar China voor de Nederlandse Life Sciences & Health sector.

Inzet is om deze economische missie voor een deel parallel te laten lopen aan het Staatsbezoek van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima. De periode van het Staatsbezoek is echter nog niet vastgesteld.

Kansen in China
De Chinese gezondheidszorg en markt zijn onderhevig aan snelle veranderingen en sterke groei. Voor het land met de grootste populatie ter wereld is het een enorme uitdaging om het zorgsysteem optimaal en duurzaam te organiseren. Naast de ambitie om iedere inwoner toegankelijke, betaalbare en kwalitatief hoogwaardige basiszorg te bieden in 2020, kent ook China de uitdagingen van een sterk vergrijzende bevolking, toename in hart- en vaatziekten, chronische zieken, en de vraag naar meer en betere zorg en de daarmee stijgende kosten voor de zorg. China staat hierdoor zéér open voor nieuwe, innovatieve medische producten en diensten.

Meer informatie
Download  ‘China – Topsector Life Sciences & Health: Opportunities for Dutch Companies’ opgesteld door het Nederlandse Postennetwerk in China.

Al sinds 2012 heeft de TFHC een goede samenwerking met China op het gebied van Life Sciences & Health. Reeds hebben er diverse activiteiten plaatsgevonden, hieronder enkele highlights:

  • 2011 (dec.): Inkomende missie vanuit China naar Nederland
  • 2012 (jun): Economische missie naar China
  • 2013 (april.): Oprichting TFHC Werkgroep China
  • 2013 (sept.):  Economische missie o.l.v. Minister Schippers
  • 2014 (feb.): Ondertekening Partners In Business China met de TFHC Werkgroep China
  • 2014 (mrt.): LSH-missie met secretaris-generaal Van Halder van VWS naar Beijing & Shanghai
  • 2014 (okt.): Economische missie o.l.v. Minister Ploumen naar Beijing, Shanghai & Chengdu
  • 2015 (jul.): Inkomende missie vanuit China naar Nederland

De missie biedt zodoende een ideale gelegenheid voor startende en ervaren exporteurs uit de Life Sciences & Health sector!

Voor wie is de missie interessant?
De missie is geschikt voor bedrijven en kennisinstellingen die actief zijn in de Topsector Life Sciences & Health. Deze missie met name interessant (maar niet uitsluitend) voor bedrijven en organisaties werkzaam op het gebied van:

  • Ziekenhuisbouw: Producten en diensten m.b.t. het ontwerp, engineering, project management, bouw, inrichting, equipering, beheer, gebruik en onderhoud van ziekenhuizen en zorginstellingen
  • Healthy Aging: Producten en diensten m.b.t. preventieve-, langdurige-, thuis- en ouderenzorg, revalidatie & rehabilitatie, fysiotherapie en gezond & actief leven.
  • E-Health en ICT oplossingen: Producten en diensten m.b.t. informatie- en communicatie systemen en andere oplossingen voor ziekenhuis en gezondheidszorg automatisering en digitalisering.
  • Medische Technologie en Hulpmiddelen: producten t.b.v. medische zorg, onderzoek en behandelingen zoals apparaten, instrumenten, hulpmiddelen, implantaten, gebruiksartikelen en toebehoren.
  • Medische Educatie en Communicatie:  Kennis en diensten m.b.t. educatie, opleidingen, trainingen, consultancy en advisering ter optimalisatie van  de zorg capaciteit.

Wat biedt de missie u?
Deze missie biedt zowel beginnende bedrijven op de Chinese markt als ervaren bedrijven de kans nieuwe relevante contacten op te bouwen alsmede bestaande contacten te versterken. Het bezoek omvat onder andere (de voorgenomen activiteiten zijn voor verandering vatbaar):

  1. Collectieve bezoeken aan private en publieke (universitaire) ziekenhuizen, Health Bureaus en relevante zorg gerelateerde stakeholders in China.
  2. Individuele Matchmaking (voor nieuwkomers) waarbij u gelinkt wordt met relevante Chinese zakenpartners die anders niet of moeilijk traceer- of bereikbaar zijn.
  3. Healthcare Workshop(s) / Seminar(s) met lokale partners om te spreken over Chinese uitdagingen en mogelijke oplossingen vanuit Nederlandse bedrijven en organisaties.
  4. Netwerk bijeenkomsten en Trade Dinners die u de mogelijkheid bieden diverse relevante partijen te ontmoeten.
  5. Kennisdeling en mogelijke Samenwerking met de Nederlandse organisaties binnen de delegatie. Door de strikte sectorbenadering komt u automatisch in contact met interessante organisaties uit uw branche.
  6. Aanwezigheid, Begeleiding en ondersteuning van de Task Force Health Care en het Nederlandse Postennetwerk.

Aanmelden en kosten deelname
Kosten voor deelname bedragen € 950,- (excl. BTW) per bedrijf. De bijkomende individuele kosten, zoals reis- en verblijfskosten en eventuele vertaaldiensten zijn voor eigen rekening.
Overige voorwaarden vindt u op de website van hoofdorganisator RVO.

U kunt zich tot en met 14 augustus 2015 aanmelden via de website van RVO.nl.

U kunt zich ook direct aanmelden bij RVO via deze link.

Om het gezamenlijke en uw individuele succes van de missie te vergroten organiseren wij voorafgaand ter voorbereiding een deelnemersbijeenkomst. Na aanmelding voor de missie ontvangt u hiervoor een uitnodiging.

Mocht u nog vragen en / of opmerkingen hebben, neem dan contact op met Thierry Aartsen (via e-mail taa@tfhc.nl of telefoon +31 (0) 79 353 11 22).

‹ Events overview